Duchenne Heroes

Duchenne Heroes is in tien jaar uitgegroeid tot een begrip onder de meerdaagse mountainbiketochten. In zeven dagen wordt er 700 (of 490 kilometer) afgelegd op de mountainbike. Op zondag 9 sep 2018 wordt er gestart in de Belgische Ardennen (Malmedy, Spa, Luik)Via Mullertal Luxemburg (klein zwitserland) wordt er gereden door Duitsland naar Nederland. 7 dagen lang staan er dus uitdagende routes op de planning door vier landen: België, Luxemburg, Duitsland en Nederland. Op zaterdag 15 september 2018 is de uiteindelijke finish bij de Karpendonkse plas in Eindhoven. Hier wacht een park vol bezoekers, waaronder veel Duchenne­ gezinnen.

parent project

Duchenne Heroes is boven alles een stoer evenement. Waarbij grenzen verlegd worden. Samen willen we Duchenne spierdystrofie de wereld uittrappen. Daarbij fietsen we verder en halen we meer geld op dan we verwachten – we zijn stoerder dan we dachten. Door geld in te zamelen en mee te fietsen met deze adembenemende tocht wordt het verschil gemaakt in de levens van duizenden kinderen met de ziekte van Duchenne. www.duchenneheroes.nl

Hoe wordt het geld besteed?

 Duchenne Heroes is een initiatief van stichting The Event Foundation in samenwerking metDuchenne Parent Project. De opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar Duchenne Parent Project. Deze organisatie is opgericht door ouders van Nederlandse Duchenne­patiënten en steunt verschillende onderzoeken naar een genezing. De onderzoeken zijn onder te verdelen in twee richtingen. Sommige onderzoeken richten zich op de verbetering van de mogelijkheden en levenskwaliteit van de huidige generatie patiënten. Zoals het Rust Roest onderzoek in Nijmegen. Andere onderzoeken richten zich op de toekomstige generatie patiënten, zoals het onderzoek van Prosensa. Duchenne Parent Project is een zeer deskundige organisatie, die garant staat voor een zorgvuldige besteding van het geld dat zij binnenkrijgt.